AMIR TEMUR VA TEMURIYLAR DAVRIDA TIL VA ADABIYOT - Xushvaqtova Lobar Oqbutayevna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada Sohibqiron Amir Temur bobomizining til va adabiyotga bo‘lgan qarashlario‘z aksini topgan. Adabiyot va til rivojlanishida Amir Temur va Temuriylar davrida shoir, olim va ulamolar erkin nafas olishgan. Amir Tеmur va Temuriylar davrida ilgari o‘rinlarda turk tili undan keyin esa arab va fors tili o‘rin egallagan.