RIVOJLANAYOTGAN MAMLAKATLAR AHOLI FAROVONLIGINI OSHIRISH MASALALARI: MUAMMO VA YECHIMLAR - Shaxnoza Qobilova, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maqolada iqtisodiy tengsizlik, global daromad taqsimoti, dunyo aholisining daromadlar tengsizligi muammolari, boy va qambag‘al aholi qatlami daromadlari o‘rtasidagi tafovutni pasaytirish orqali qambag‘allik darajasini pasaytirish, aholi turmush darajasini ijtimoiy-iqtisodiy rivojlantirish, farovonlik masalalari, aholini toza ichimlik suvi bilan ta’minlash, turli kasalliklarga kurashish, Gender tengsizligi masalalari, aholini uy-joy masalalari, ijtimoiy himoyaga muhtoj qatlam aholini davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlash, sifatli ta’lim, bandlikni ta’minlash va tadbirkorlikni rivojlantirish orqali farovonlikka erishish yo‘llari haqida so‘z boradi.