MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA KREATIVLIKNI RIVOJLANTIRISHDA O‘YIN FAOLIYATINING O‘RNI - Urazaliyeva Kamola Mirali qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim yo‘nalishidagi talabalarning pedagogik faoliyatda kreativligini rivojlantirish masalalari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Kreativ kompetentlikning nazariy asoslari, uning tarkibiy qismlari hamda maktabgacha ta’lim jarayonida qo‘llanish imkoniyatlari ochib berilgan. Tadqiqot davomida tajriba-sinov ishlari tashkil etilib, kreativlikni rivojlantirishga xizmat qiluvchi maxsus o‘yin va mashqlar tizimi ishlab chiqildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, mazkur metodik yondashuv talabalar pedagogik faoliyatida ijodiy yondashuvni kuchaytiradi, mustaqil fikrlash, noodatiy muammolarni yechish hamda innovatsion g‘oyalarni ilgari surish ko‘nikmalarini rivojlantiradi. Maqola natijalari maktabgacha ta’lim muassasalari amaliyotida qo‘llash uchun amaliy ahamiyatga ega.