BOLALAR OVOZINING RIVOJLANISHI - Karimova Zulfiya Abduraxmonovna; Xo’jamuratova Xadicha (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada bolalar ovozining rivojlanish bosqichlari, uning fiziologik va psixologik asoslari, shuningdek, ovozga ta’sir etuvchi omillar chuqur tahlil etilgan. Muallif bolalarning turli yosh davrlarida ovoz apparatining shakllanishi, tovush balandligi, tembri va diktsiya xususiyatlariga alohida e’tibor qaratadi. Shuningdek, maqolada noto‘g‘ri nutq odatlari, fonopedik muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari haqida ham fikr yuritiladi. Ovoz tarbiyasi va logopedik yondashuvlar orqali bolalarning to‘g‘ri, ifodali va sog‘lom ovoz rivojiga erishish muhimligi ta’kidlangan. Mazkur maqola musiqa, pedagogika, logopediya va psixologiya sohalaridagi mutaxassislar hamda ota onalar uchun foydali metodik manba bo‘lib xizmat qiladi.