Xorijda jadidchilik harakatining o’rganilishi - Murotova Muxlisa Yorqin qizi, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada Turkistonda jadidchilikning vujudga kelishi, yangi yo’nalish namoyondalari,ularning g’oyalari va shuningdek,o’zbek jadidlarining xorijlik tarixchi olim,jurnalist va professorlar tomonidan o’rganilishi haqida ma’lumotlar keltirib o’tilgan.Bundan tashqari,rus-tuzem maktablari,mahalliy maktablar va yangi ochilgan usuli jadid maktablarining faoliyati xususida ham so’z boradi.