Gulbadanbegim - Boburiyzoda Malika - SOBIROV JAMSHIDBEK ZOKIRJON O‘G‘LI, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maqolada buyuk Boburiylar sulolasining vakili, hamda Bobur Mirzoning qizi boʻlmish malika Gulbadanbegimning hayotiy faoliyati, ilmiy salohiyati va noyob aql-farosati hamda davlatni boshqarishdagi qobiliyati, Akbarshohning iltimosiga binoan Gulbadanbegim tomonidan yozilgan ―Humoyunnoma‖ asari haqida so‗z yuritiladi.