QADIMGI VA ILK O`RTA ASRLARDA ERON MADANIYATI VA DININING O`ZIGA XOSLIGI - Otajonova Gulnoza Karimjon qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada Qadimgi va ilk oʻrta asrlarda Eron madaniyati va dini mintaqa va kengroq dunyo taraqqiyotini shakllantirishda muhim rol oʻynaganligi, bu san'at, fan, falsafa va boshqaruv sohasidagi ajoyib yutuqlar, shuningdek, bir necha asrlar davomida sezilarli darajada rivojlangan chuqur diniy va madaniy o'ziga xoslik bilan ajralib turadigan sivilizatsiya ekanligi, bu evolyutsiyani Eron va kengroq Yaqin Sharqni shakllantirishda davom etayotgan ta'sis davrlari, muhim o'tishlar va doimiy meroslar orqali kuzatish mumkinligi haqida ma‘lumot beradi.