1920-1930 yillarda O’zbekistonda xotin-qizlarning siyosiy va ijtimoiy ahvoli (Farg’ona vodiysi materiallari asosida) - Maxmudova Nilufarxon; Abdullayev Muzrobjon (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Bugungi kunga kelib,jamiyatimizda har bir jabhada xotin-qizlarning roli yanada ortib bormoqda. Ayniqsa yangi Ozbekiston yillarida muhtaram Prezidentimiz SH.Mirzioyev boshchiligidagi olib borilayotgan islohotlar zaminida jamiyatda xotin-qizlarning rolini oshirish, gender tenglik masalalariga alohida ahamiyat berilmoqda.