Aholining investitsion faolligini oshirishda moliyaviy savodxonlikning roli: O‘zbekiston tajribasi - O‘ktamov Abbos O‘ktamovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Bozor iqtisodiyoti sharoitida fuqarolarning moliyaviy savodxonligi ijtimoiy-iqtisodiy barqarorlikni ta‘minlashda muhim omil hisoblanadi. Xususan, aholining investitsion faol bo‗lishi, moliyaviy qarorlarni ongli ravishda qabul qilishi va uzoq muddatli moliyaviy barqarorlikka erishishi bevosita ularning moliyaviy bilim va ko‗nikmalariga bog‗liq.