TA’LIM JARAYONIDA DATA SCIENCENING AHAMIYATI - Kalbayev Allambergen Markabayevich; Madaminov Ulug’bek Baxadirovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maqolada Data Science sohasining ta‟lim tizimiga qo„llanilishi, uning o„quvchilarning muvaffaqiyatini bashoratlash, ta‟limni individuallashtirish va baholash tizimlarini takomillashtirishdagi ro‟li ko„rsatilgan. Data Science komponentlari – mashinali o„qitish, sun‟iy intellekt, statistik tahlil va ma‟lumotlar vizualizatsiyasi, ta‟lim jarayonini samarali boshqarish, o„quvchilarga moslashtirilgan o„quv rejalarini ishlab chiqish va natijalarni bashoratlash imkoniyatlarini taqdim etadi. Maqolada jahon va Respublikamiz tajribasida Data Science qo„llanilishiga misollari keltirilgan bo„lib, ular o„quvchilarning bilim darajasini yaxshilash, ta‟lim tizimining samaradorligini oshirishga xizmat qilmoqda. Data Science ta‟lim tizimini raqamlashtirish va innovatsion yondashuvlarni joriy qilishga katta imkoniyatlar yaratadi.