TALABALARDA LOYIHAVIY YONDASHUV ASOSIDA TEXNOLOGIK TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISH ZARURATI - N.N.Turayeva (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy ta‟lim tizimida talabalar texnologik tafakkurini rivojlantirish zarurati, ayniqsa loyihaviy yondashuv asosida bu jarayonni tashkil etishning pedagogik va metodik asoslari tahlil qilinadi. Maqolada loyihaviy yondashuv texnologik tafakkurni shakllantirishdagi roli, uning bosqichlari, amaliy tatbiqi va samaradorlik mezonlari ko„rib chiqiladi. Shuningdek, texnologik tafakkurni rivojlantirishda zamonaviy innovatsion yondashuvlarning o„rni haqida xulosa beriladi.