KORRUPSIYAGA QARSHI KURASHDA ICHKI ISHLAR ORGANLARI XODIMLARINING O‘RNI - Usmonov Nosir Erkin oʻgʻli (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqola O„zbekiston Respublikasida korrupsiyaga qarshi kurashda ichki ishlar organlari xodimlarining rolini ilmiy jihatdan keng yoritishga bag„ishlangan. Maqolada korrupsiyaning jamiyatga salbiy ta‟siri, ichki ishlar organlari xodimlarining huquqbuzarliklarni aniqlash, oldini olish va tergov qilishdagi vazifalari tahlil qilinadi. Shuningdek, ularning zamonaviy texnologiyalardan foydalanishi, xalqaro hamkorlikdagi faoliyati va jamiyatda huquqiy madaniyatni mustahkamlashdagi ahamiyati ko„rib chiqiladi. Maqolada korrupsiyaga qarshi kurashda yuzaga keladigan qiyinchiliklar, xususan, malaka darajasining notekisligi, ijtimoiy tolerantlik va ichki nazorat tizimlarining kamchiliklari muhokama qilinadi. Samaradorlikni oshirish uchun malaka oshirish dasturlari, ichki nazoratni kuchaytirish va fuqarolar bilan ochiq hamkorlikni yo„lga qo„yish kabi takliflar keltiriladi. Maqola korrupsiyaga qarshi kurashda ichki ishlar organlari xodimlarining muhim o„rni va ularning faoliyatini yanada rivojlantirish yo„llarini ko„rsatib, davlat institutlariga ishonchni mustahkamlash va adolatli jamiyat qurishga hissa qo„shishni maqsad qiladi.