XORAZM SHEVASIDAGI EVFEMIZMLAR - Xaytboyeva Muxlisa Muxtor qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada Xorazm shevasida uchraydigan evfemizmlar lug‗aviy, semantik, uslubiy va madaniy nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Maqolada evfemizmlarning xalqning mentaliteti, axloqiy qadriyatlari va ijtimoiy muomaladagi vazifalari ochib berilgan. Amaliy misollar asosida evfemizm va disfemizm o‗rtasidagi farqlar ham ko‗rsatiladi.