O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARIDAGI KOGNITIV TUSHUNCHALAR, METAFORALARNING O‘XSHASH VA FARQLI TOMONLARI - Irgasheva Nasiba Dadajanovna, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqola o„zbek va ingliz tillaridagi kognitiv tushunchalar, metaforalarning o„xshash va farqli tomonlari xaqidadir. Maqolada o‟zbek va ingliz tilidagi kognitiv tushunchalar misollar orqali ochib berilgan va metaforalarni nimalar orqali o‟rganishiga e‟tibor berilgan.