HOZIRGI KUNDA YANGI O’ZBEKISTONNING XALQARO TASHKILOTLARDAGI O’RNI VA AHAMIYATI - Qoraboyev Zohid Bahodir o’g’li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Bu maqola Yangi O'zbekistonning xalqaro tashkilotlarda o'z o'rnini mustahkamlashga qaratilgan siyosati va strategiyasini o'rganadi. O'zbekiston 1991 yilda mustaqillikka erishganidan beri xalqaro hamjamiyatda faol ishtirok etib, o'zining tashqi siyosatini qurishda ko'plab xalqaro tashkilotlar bilan hamkorlik qilishga e'tibor qaratgan. Maqolada O'zbekistonning Birlashgan Millatlar Tashkiloti (BMT), Shanxay Hamkorlik Tashkiloti (ShHT), Yevropa Xavfsizlik va Hamkorlik Tashkiloti (YXHT) kabi xalqaro tashkilotlarda o'z o'rnini egallashi va ushbu tashkilotlar bilan aloqalar orqali erishgan yutuqlari tahlil qilinadi.