MUDOFAA SANOATIDA XUSUSIY SEKTORNIING OʻSIB BORISH TENDENSIYASI - Muhammad Ermamtovich To'xtanazarov, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu ilmiy-tahliliy maqola Oʻzbekiston mudofaa sanoatida xususiy sektorning oʻsib borayotgan rolini har tomonlama koʻrib chiqadi. Maqolada global tendensiyalar tahlil qilinib, xususiy sektorning mudofaa sanoatiga jalb etilishining asosiy sabablari va afzalliklari (innovatsiyalarni tezlashtirish, samaradorlikni oshirish, diversifikatsiya, eksport salohiyati) ochib berilgan. Shuningdek, Oʻzbekiston sharoitida mudofaa sanoatini rivojlantirishda xususiy sektorning istiqbollari, uni jalb etishga turtki boʻlayotgan iqtisodiy samaradorlikni oshirish, importga qaramlikni kamaytirish, innovatsiyalarni ragʻbatlantirish, ish oʻrinlarini yaratish va eksport salohiyatini oshirish kabi omillar chuqur tahlil qilingan. Maqolada, shuningdek, sifat nazorati, moliyalashtirish va texnologik bilim etishmovchiligi kabi mavjud muammolar hamda ularni hal etish yoʻllari koʻrsatilgan. Xulosa qilib aytganda, maqola xususiy sektorning mudofaa sanoatiga integratsiyalashuvi Oʻzbekistonning milliy xavfsizligini mustahkamlash va iqtisodiy rivojlanishiga strategik hissa qoʻshuvchi muhim omil ekanligini koʻrsatib bergan.