FUQAROLIK JAMIYATI INSTITUTLARI VA ULARNING HUQUQIY MAQOMLARI - Muxammadova Marjona Zavqiy qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada fuqarolik jamiyati tushunchasi, uning asosiy institutlari va mazkur institutlarning huquqiy maqomi chuqur tahlil qilinadi. Shu bilan bir qatorda, fuqarolik jamiyatining jamiyatdagi o‗rni, davlat bilan munosabatlari hamda fuqarolarning faolligini oshirishdagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, O‗zbekiston Respublikasida fuqarolik jamiyati institutlarini rivojlantirishga qaratilgan huquqiy asoslar, davlat siyosatining yo‗nalishlari va amaliy mexanizmlar ko‗rib chiqiladi. Xulosa qismida fuqarolik jamiyatini takomillashtirish bo‗yicha tavsiyalar ilgari suriladi.