O‘ZBEKISTONDA SOLIQ TIZIMINI RAQAMLI TRANSFORMATSİYA VA PROGRESSIV ISLOHOTLAR ORQALI IQTISODIY TENGSIZLIKNI QISQARTIRISH IMKONIYATLARI - Rahimov Mirziyo Aktam o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Zamonaviy O„zbekiston iqtisodiyotida daromadlar tengsizligi ijtimoiy va iqtisodiy barqarorlikka ta‟sir ko„rsatuvchi muhim muammo sifatida ko„zga tashlanmoqda. Soliq tizimlarining raqamiy transformatsiyasi va progressiv islohotlarni joriy etish ushbu tengsizlikni kamaytirishda samarali vosita sifatida qaralmoqda. Ushbu maqola O„zbekiston sharoitida soliq tizimlarini raqamlashtirish va progressivlashtirishning iqtisodiy tengsizlikka ta‟sirini tahlil qiladi, ushbu jarayonlarning imkoniyatlari va cheklovlarini ko„rib chiqadi.