MAKTABDA TAʼLIM JARAYONINI OPTIMALLASHTIRISH USULLARI - Ibragimov Bobamurod Do‘sqobilovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqola maktabda taʼlim jarayonini optimallashtirishning ilmiy asoslangan usullarini keng qamrovli tahlil qiladi. Taʼlim jarayonining samaradorligini oshirish maqsadida oʻqituvchilarning professional malakasini oshirish, zamonaviy taʼlim texnologiyalarini joriy etish, oʻquv dasturlarini takomillashtirish, oʻquvchilarning individual ehtiyojlariga moslashish, ijobiy taʼlim muhitini yaratish, ota-onalar va jamiyatni jalb qilish hamda monitoring va baholash tizimini rivojlantirish kabi strategiyalar chuqur yoritiladi. Maqola pedagogik, psixologik va texnologik omillarni tizimli yondashuv asosida koʻrib chiqadi va zamonaviy jamiyat talablariga mos taʼlim tizimini shakllantirish uchun amaliy takliflar keltiradi. Ilmiy tadqiqotlar va xalqaro tajribalarga asoslangan ushbu yondashuvlar taʼlim sifatini oshirish va oʻquvchilarning intellektual, ijtimoiy va emotsional rivojlanishiga hissa qoʻshishga qaratilgan.