Foydali qazilma konlarini izlash va baholashda zamonaviy geologik-qidiruv usullarining ahamiyati - Boltayev Afzal Talant o’g’li; Parmonov Baxtiyor Shuhrat oʻgʻli (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Foydali qazilmalar insoniyatning iqtisodiy taraqqiyotida muhim o‘rin tutadi. Ular sanoatning turli sohalarida, energetika, qurilish, texnologiya va boshqa ko‘plab tarmoqlarda asosiy xomashyo manbai hisoblanadi. Shu bois, yangi konlarni aniqlash, mavjud konlarni chuqur o‘rganish va ularning resurslarini to‘liq baholash muhim vazifalardan biridir. Zamonaviy geologik-qidiruv usullari esa bu jarayonni samarali, tez va aniq amalga oshirish imkonini beradi.