PREDIKATLAR HISOBIDA UMUMIYLIK VA MAVJUDLIK TUSHUNCHALARINI BOSHQA FANLARGA BOG‘LIQLIGI - Yusupov Muxtorbek Poximovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada predikatlar hisobining asosiy tushunchalari — umumiylik kvantori va mavjudlik kvantori haqida ma‘lumot beriladi. Kvantorlar yordamida matematik fikrlarni aniq va mantiqiy shaklda ifodalash usullari o‗rganiladi. Mavzuda kvantorli mulohazalarning tuzilishi, ularning inkor etilishi, o‗zaro bog‗liqligi va amaliy qo‗llanishi misollar orqali tushuntiriladi. Mazkur tushunchalar mantiqiy fikrlashni rivojlantirish va matematik formulalarni rasmiylashtirishda muhim ahamiyat kasb etadi.