PREDIKATLAR HISOBIDA BOSHLANG‘ICH TUSHUNCHALAR - Murtazoqulov Zafar, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada predikatlar hisobi tushunchasi va uning asosiy elementlari haqida so„z boradi. Predikatlar hisobining qurilishi, kvantifikatorlari va mantiqiy operatorlari tushuntiriladi. Shuningdek, predikatlar hisobining amaliy qo„llanilishi ko„rib chiqiladi. Maqola matematik mantiq va kompyuter fanlari sohasida ushbu mavzuning ahamiyatini ta‟kidlaydi.