CHIZIQLI TENGLAMALAR SISTEMASINING YECHIMI MAVJUD EKANLIGINI TEKSHIRISH - Abdullayev Sherali Abduqodir o’g’li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur tezisda chiziqli tenglamalar sistemasi haqida tushunchalar, yechimga ega ekanligi, Kroniker-kapelli teoremasining qo‘llanilishi, algebraik usullar yordamida yechish masalalari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqotda chiziqli tenglamalar tizimining matematik model sifatida real hayotdagi muammolarni yechishda tutgan o‘rni ham ko‘rsatib beriladi. Ishning asosiy maqsadi – o‘quvchilarda hamda talabalarda chiziqli tenglamalar tizimiga nisbatan chuqur tushuncha hosil qilish va ularda matematik fikrlash qobiliyatini rivojlantirishdir.