Oliy ta’limda masofaviy ta’lim jarayonini boshqarish - Abdullayev Azimjon G’ayratjon o’g’li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada O„zbekiston oliy ta‟lim tizimida masofaviy ta‟lim jarayonini samarali boshqarish masalasi ko„rib chiqiladi. Global raqamli transformatsiya va COVID-19 pandemiyasi ta‟limning uzluksizligini ta‟minlashda masofaviy o„qitishni asosiy vosita sifatida ilgari surdi. Biroq masofaviy ta‟limning muvaffaqiyati nafaqat texnologik yechimlarga, balki uni to„g„ri boshqarishga bog„liq. Tadqiqotda ta‟lim jarayonini rejalashtirish, tashkil etish, monitoring qilish va sifatini nazorat qilish kabi boshqaruv funksiyalari tahlil qilinadi. Shuningdek, sun‟iy intellekt vositalari, raqamli platformalar, o„qituvchilarning raqamli kompetensiyalarini rivojlantirish va infratuzilmani takomillashtirish masalalari ko„rib chiqiladi. Muallif masofaviy ta‟limni tizimli boshqarish orqali oliy ta‟limda sifat, uzluksizlik va tenglikni ta‟minlash mumkin, degan xulosaga keladi.