Raqamli texnologiyalar tamonidan qo’llab-quvvatlanadigan pedagogik modellar va usullar - Kengesbaeva Ozoda Jetkenshek qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada raqamli texnologiyalarning zamonaviy ta’lim tizimidagi o‘rni va ularni qo‘llagan holda pedagogik modellar va usullarni samarali joriy etish masalalari ko‘rib chiqilgan. Dunyoda tez sur’atlarda rivojlanib borayotgan raqamli innovatsiyalar o‘qituvchilar va o‘quvchilar oldiga yangi imkoniyatlar bilan birga yangi talab va vazifalarni ham qo‘yadi. Shunday sharoitda raqamli texnologiyalarga asoslangan o‘qitish modellarining afzalliklari, imkoniyatlari va amaliy qo‘llanilishi tahlil qilinadi.