TURK NASRI VA NAZMIDA OBRAZ TALQINI - Suvonqulova Laylo Mahmud qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Har bir millat adabiyotida o„ziga xos tushunchalar, ilmiy qarashlar va atamalar mavjud. Biroq ularning barchasi boshqa millat adabiyoti bilan integratsiyaga kirishgan holatda rivojlanish bosqichlarini bosib o„tadi. Xususan, turk adabiyoti o„zbek adabiyoti bilan qardoshlik xususiyatiga ega ekanligini hisobga olgan holatda obraz tushunchasini talqin etishda turk adabiyotiga ham nazar tashlashni joiz deb bildik va ushbu maqolada turk adabiyotida obrazning o„rni va bu tushunchaga turk adabiyotshunoslarining qarashlarini tahlil qildik.