YURAK MUSHAGINING ASOSIY XUSUSIYATLARI - Marifjonova Mastura Ulug’bek qizi; Husanov Sayidbek Almat o'g'li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada yurak mushagining (miokardning) asosiy fiziologik va funksional xususiyatlari yoritiladi. Unga xos boʻlgan avtomatizm, ritmlilik, oʻtkazuvchanlik, qoʻzgʻaluvchanlik va qisqaruvchanlik kabi xususiyatlar yurakning uzluksiz va samarali ishlashini taʼminlaydi. Ushbu xususiyatlarni chuqur tushunish kardiologiya va tibbiy taʼlim uchun muhim ahamiyatga ega, chunki ular yurak faoliyatining normal va patologik holatlarini tushunishda asos boʻladi.