NODAVLAT NOTIJORAT TASHKILOTLARIDA BUXGALTERIYA HISOBINI TAKOMILLASHTIRISH - Axmedova Zebo Rasulovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maqola nodavlat notijorat tashkilotlarda (NNT) buxgalteriya hisobini takomillashtirish masalalariga bag„ishlangan. NNTlarning moliyaviy faoliyatining o„ziga xos xususiyatlari, daromad manbalari va xarajatlar tuzilmasi tahlil qilinadi. Buxgalteriya hisobini milliy va xalqaro standartlarga muvofiqlashtirish, zamonaviy axborot texnologiyalaridan foydalanish, ichki nazorat tizimini joriy etish va xalqaro tajribani o„rganish kabi takomillashtirish yo„nalishlari keng yoritiladi. Shu bilan birga, blokcheyn texnologiyalari kabi innovatsion yondashuvlar va davlat bilan hamkorlikning ahamiyati ta‟kidlanadi. Maqola NNTlarning moliyaviy shaffofligini oshirish, barqarorligini ta‟minlash va ijtimoiy missiyalarini muvaffaqiyatli amalga oshirishda buxgalteriya hisobining rolini ko„rsatadi.