Yuqori sinflarda matematika fanini o’qitishda zamonaviy interaktiv metodlarni qollash metodikasi - Qaljanova Baxtigul Baharbaevna,; Orazshaeva Elenora,; Asanova Nurjayna, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Matematika fanini o’qitishda bir qancha muammolarga duch kelishimiz mumkum. Albatta bu muammolarni bartaraf etish yo‘llarini izlab topish har bir o‘qituvchining kasb mahoratiga, dunyoqarashi va ijodiy talshabuskorligiga bog‘liq.Bunda o‘qituvchilarning nostandart fikr yurita olishlari, ta’lim maqsad va vazifalarini puxta hisobga olgan holda ish yuritishlari talab etiladi. Bunda bo‘lajak matematika o‘qituvchilari tayyorgarligini pedagogik zamonaviy texnologiyalarni an’anaviy o‘qitish usullari bilan muvofiqlikda qo‘llay olish bilan qo‘shib olib borish ham e’tibordan chetda qolmasligi lozim.