АHОLINING PULSIZ KО’RINISHIDАGI DАRОMАDLАRI VА ULАRNING SHАKLLАNISHI - Murtazaxo'jayev Saidaminxon Saidanvarxon o'g'li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada aholi daromadlarining pulsiz ko„rinishdagi turlari va ularning shakllanish mexanizmlari tahlil qilinadi. Pulsiz daromad tushunchasi, uning iqtisodiy tizimdagi o„rni, shakllanish manbalari va ularning jamiyatdagi ta‟siri ko„rib chiqiladi. Tadqiqotda turli nazariy yondashuvlar va empirik ma‟lumotlar asosida pulsiz daromadlarning aholi daromadlar tuzilmasidagi o„rni tahlil qilinib, mamlakatimiz sharoitida ularning ijtimoiy-iqtisodiy ahamiyati ochib beriladi.