AKSIYADORLIK JAMIYATI FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISH YO‘LLARI - Umirova Dilafro`z Do`stmurodovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maqolada O‗zbekiston Respublikasidagi aksiyadorlik jamiyatlari faoliyati tahlil qilinib, ularning boshqaruv tizimi, moliyaviy barqarorligi va investitsion jozibadorligi bo‗yicha mavjud muammolar ochib berilgan. Rivojlangan mamlakatlar tajribasiga asoslanib, O‗zbekistonda aksiyadorlik jamiyatlarini samarali boshqarish, ochiqlikni ta'minlash va xalqaro standartlarga asoslangan islohotlar yo‗nalishlari ko‗rsatib o‗tilgan. Grafik ma‘lumot asosida jamiyatlar sonining o‗zgarishi vizual tahlil qilingan.