Milliy identiklikning polietnik jamiyatdagi o'ziga xos xususiyatlari - O'sarqulov Oybek Mirodilovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada milliy identiklikning falsafa, etnologiya, satsiologiya va siyosatshunoslik, psixalogiya fanlaridagi o`zbekcha lug`aviy atalishi ―o`xshashliklik‖, ―masublik‖, ―monandlik‖ kabi tushunchalar bilan bashariyatning ijtimoiy, ma`naviy, ahloqiy munosabatlarga kirisshishida qiyosiy tahlil etildi. Identiklikning rivojlanish bosqichlari va ilmiy asosi davriy ahamiyat kasb etib,unda tarixiy va ijtimoiy xotira psixalogik iroda, sotsial xarakter tushunchalari tarixiy hamda zamonaviy qarashlarni o`ziida ifodala gan falsafiy va sotsialogik tasniflar tadqiq etilgan.