AGRAR XO‘JALIGIDA TEJAMKOR INNOVATSION TEXNOLOGIYALARNI RIVOJLANISHNING SAMARADORLIGINI OSHIRISH YO’LLARI - Hasanov Hasanboy Xudoyberganovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Agrar sohada olib borilayotgan iqtisodiy islohotlar innovatsion rivojlanish tizimiga bozor munosabatlarini joriy etishni taqozo etmoqda. Qayd etilganidek, agrar tarmoqning innovatsion texnologiyalar rivojlanishini bozor tamoyillariga o„tkazish qator muammolar bilan bog„liq. Xususan, innovatsion mahsulotlarni iste‟molchilari o„rtasida xarid qilish va uni joriy etish bo„yicha shartnoma munosabatlarini o„rnatish masalasi asosiy vazifalardan biri sifatida qaralmoqda.