Xalqaro muloqotda tarjimonning vositachilik roli: O‘zbekistonda faoliyat yuritayotgan Xitoy kompaniyalari misolida - Nigere Xamiti (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada tarjimonning xalqaro muloqot jarayonidagi vositachilik roli, ayniqsa, O„zbekiston hududida faoliyat yuritayotgan Xitoy kompaniyalari misolida tahlil qilinadi. Til to„sig„i, madaniyatlararo tafovut va rasmiy yozishmalar kabi masalalarda tarjimonning funksiyasi va ahamiyati yoritiladi. Amaliy misollar asosida tarjimonlar ko„prik vazifasini bajarishi, iqtisodiy, siyosiy va madaniy aloqalarni mustahkamlashdagi o„rni ochib beriladi.