STOMATOLOGIYADA PERIIMPLANTITNING OLDINI OLISH - D.B.Narziyeva; F.F.Narziyev; J.B.Davronov (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada periimplantit kasalligining etiologiyasi, patogenezi, tashxislash usullari, klinik ko‘rinishlari, davolash va profilaktika choralari keng yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalar, bioaktiv materiallar, lazer va regenerativ yondashuvlar asosida profilaktik strategiyalar chuqur o‘rganilgan. Maqola dental implantologiyada barqaror va uzoq muddatli muvaffaqiyatga erishish uchun ilmiy asoslangan, zamonaviy, kompleks va individual yondashuvlarni tavsiya etadi. Shuningdek, bemorning umumiy salomatligi, immunologik holati va og‘iz gigiyenasi darajasi kabi omillar hisobga olinishi lozimligi ta’kidlanadi.