“CHOL VA DENGIZ” VA “DONISHMAND SIZIF” ASARLARINING QIYOSIY TAHLILI - Julbekova Muxlisa (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Adabiyot insoniyat tafakkurining chuqur qatlamlarini ochishga xizmat qiluvchi eng muhim vositalardan biridir. Ernest Hemingueyning “Chol va dengiz” asari hamda Xurshid Do‟stmuhammadning “Donishmand Sizif” asarlarii zamonaviy adabiyotda inson va hayot ma‟nosi, kurash va qadr masalalariga bag„ishlangan eng yorqin namunalar qatorida turadi. Ushbu maqolada ikki asar qahramonlari – Santiago va Sizif obrazlari, ularning dunyoqarashi, kurashi va yashash maqsadlari ilmiy asosda qiyosiy tahlil qilinadi. Bunda adabiy qiyoslash metodlaridan – tematik, tipologik va konseptual tahlil yondashuvlari qo„llaniladi.