INFORMATSION RISKLARNI SUG‘URTALASH TURLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Xolbaev Azamat Yuldashovich, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida yuzaga kelayotgan informatsion xatarlar va ularni sug‗urta orqali boshqarishning dolzarb jihatlari tahlil qilingan. Muallif tomonidan informatsion risklarning turlari, ularning biznes sub‘ektlari va davlat tashkilotlariga ta‘siri o‗rganilgan hamda amalda mavjud sug‗urta turlarining samaradorligi baholangan. Maqolada sug‗urta bozorida informatsion risklar uchun moslangan yangi sug‗urta mahsulotlarini joriy etish, xavfni baholashning ilmiy asoslangan yondashuvlarini ishlab chiqish, tarif siyosatini differensiatsiya qilish va elektron tijorat hamda axborot aktivlarini himoya qilishga qaratilgan tavsiyalar bayon etilgan. Shuningdek, xorijiy tajribalar tahlili orqali O‗zbekiston sharoitiga mos keluvchi zamonaviy sug‗urta mexanizmlarini tatbiq etish bo‗yicha amaliy takliflar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari milliy sug‗urta bozorida informatsion risklarni samarali boshqarishga xizmat qiladigan ilmiy va amaliy asoslarni shakllantirishga qaratilgandir.