Elektron kitoblarning o‘qish jarayoniga ta’siri - Kengesbaeva O.J (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada elektron kitoblarning o‘quvchilarning o‘qish jarayoniga ko‘rsatadigan ta’siri har tomonlama tahlil qilingan. Maqolada elektron kitoblarning ta’limdagi o‘rni, ularning afzalliklari va salbiy jihatlari ko‘rib chiqilgan. Jumladan, o‘quv materiallariga qulay kirish, interaktiv ta’lim vositasi sifatida foydalanish, mustaqil o‘qish ko‘nikmalarini rivojlantirish kabi jihatlar ijobiy tomondan yoritilgan. Shu bilan birga, ko‘z salomatligiga salbiy ta’sir, diqqatning chalg‘ishi va texnik muammolar kabi omillar ham muhokama qilingan. Muallif elektron va an’anaviy kitoblar orasida muvozanatni saqlash, ularni birgalikda qo‘llash orqali o‘qish samaradorligini oshirish mumkin degan xulosaga keladi.