BO‘LAJAK BIOLOGIYA O‘QITUVCHILARINING KASBIY METODIK ISHLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Salimova Sarvinoz Farhodovna,; Ashurova Mahbuba O’lmas qizi, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada 4+2 pedagogik amaliyot modeli misolida bo‗lajak biologiya o‗qituvchilarining kasbiy-metodik ishlarini tashkil etish va takomillashtirishning samarali yo‗llari ilmiy jihatdan asoslangan. Tadqiqot davomida biologiya o‗qituvchilarining kasbiy-metodik tayyorgarligining nazariy asoslari, 4+2 pedagogik amaliyot modelining mazmuni va ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, amaliyot jarayonida kasbiy-metodik ishlarning o‗ziga xos xususiyatlari, ilg‗or tajribalar, zamonaviy metodlar va innovatsion yondashuvlardan foydalanish imkoniyatlari aniqlangan. Ilmiy adabiyotlar tahlili, so‗rovnoma, suhbat va ilg‗or tajribalarni o‗rganish natijalariga tayangan holda bo‗lajak biologiya o‗qituvchilarining kasbiy-metodik faoliyatini takomillashtirish bo‗yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.