FIZIKA FANINI O’QITISHDA NANOTEXNOLOGIYALARNING QO’LLANILISHIGA OID KOMPETENSIYALARNI SHAKILLANTIRISH - Razzokova Mohinur Baxodir qizi; Raximov Ismatjon Qudrat o’g’li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy ishlab chiqarish va fanning bugungi kunda ta‟lim jarayonida zamonaviy texnologiyalarni o‟rganishning ahamiyati davlat darajasida qayd etilgan. Hozirda nanotеxnologiyalar bizning hayotimizda jahon hamjamiyatida egallagan ahamiyati katta. Nanotеxnologiyalar ekologik muammolarni yеchishda, zamonaviy elеktron qurilmalarni sifat jihatdan yangilashda katta ahamiyatga ega hisoblanadi. Shuning uchun fizika darslarini o‟tishda texnika va texnologiyalarning rivojlanishi uchun muhim ahamiyatga ega bo‟lgan nanotexnologiyalar haqidagi kompetensiyalarni shakillantirishimiz zarur.