ELEKTRON TIJORATDA ISTE’MOLCHI HUQUQLARINING XALQARO DARAJADAGI HUQUQIY MUHOFAZASI - Allambergenova Farida Bazarbay qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada elektron tijorat sharoitida iste‘molchi huquqlarining xalqaro darajadagi huquqiy muhofazasi mavzusi yoritilgan. BMTning Iste‘molchi huquqlari to‗g‗risidagi yo‗riqnomasi, Yevropa Ittifoqi direktivalari, OECD tavsiyalari va UNCITRAL konvensiyalari asosida zamonaviy yondashuvlar tahlil qilinadi. Muallif elektron savdoning yuridik asoslarini xalqaro tajriba bilan solishtiradi.