CHIQINDINI QAYTA ISHLASHNI BOSHQARISH - Abduraimov Axrorjon Anvarjonovich, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada chiqindilarni boshqarish tizimining mohiyati, uning tarkibiy qismlari va dolzarb muammolari yoritilgan. Chiqindilarni to‗plash, saralash, qayta ishlash va utilizatsiya qilish bo‗yicha mavjud tizim holati tahlil qilinib, bu sohadagi asosiy kamchiliklar ko‗rsatib o‗tilgan. Shuningdek, ekologik xavfsizlikni ta‘minlash va iqtisodiy samaradorlikka erishish yo‗lida chiqindilarni boshqarishni takomillashtirish bo‗yicha istiqbolli yo‗nalishlar hamda takliflar ilgari surilgan.