Bola xulqida negativ sifatlar shakllanishiga oilaviy munosabatlarning ta'siri - Mullayeva Maxbubaxon Axmadovna, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada bola shaxsining rivojlanishida oilaning ijtimoiy psixologik muhiti hal qiluvchi omil sifatida baholanadi. Ayniqsa, bolada negativ xulqiy sifatlar – tajovuzkorlik, yolg‟onchilik, befarqlik, o„ziga ishonchsizlik kabi holatlarning shakllanishida oilaviy munosabatlarning bevosita ta‟siri yoritiladi. Ota-onaning muomala uslubi, mehr-muhabbat darajasi, intizomga yondashuvi, oiladagi nizolar va emotsional muvozanat bolalarning ruhiy holatiga bevosita ta‟sir ko„rsatadi.