TALABA-YOSHLAR IJTIMOIY FAOLLIGIGA TAʼSIR QILUVCHI PSIXOLOGIK OMILLAR - Asatov To‘rabek Xakim o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada talaba-yoshlarning ijtimoiy faolligiga ta‟sir qiluvchi asosiy psixologik omillar yoritilgan. Unda shaxsiy motivatsiya, ijtimoiy ehtiyojlar, o„z o„zini baholash darajasi, emotsional barqarorlik kabi jihatlar talaba hayoti misolida tahlil qilinadi. Shuningdek, O„zbekistonlik yozuvchilar va olimlarning qarashlari, real hayotiy misollar, statistik ma‟lumotlar va psixologik testlar orqali mavzu chuqur yoritilgan.