Emotsional intellekt asosida o‘smirlarning psixologik rivojlanishini ta’minlashning zamonaviy yondashuvlari - Vahobova Iqbolxon Abduvahidovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada emotsional intellekt tushunchasining mazmuni, uning o‗smir yoshdagi shaxsning psixologik rivojlanishiga ta‘siri va ahamiyati ilmiy nazariy asosda yoritilgan. O‗smirlik davrining psixologik xususiyatlari, emotsional beqarorlik, ijtimoiy moslashuv va o‗zini anglash ehtiyoji bilan bog‗liq muammolar kontekstida emotsional intellekt komponentlarining ta‘siri tahlil qilingan. Maktab psixologi va o‗qituvchilarning ushbu jarayondagi roli amaliy misollar orqali ko‗rsatib berilgan. Xulosa qismida o‗smirlarning emotsional intellektini rivojlantirish bo‗yicha tavsiyalar berilgan.