SINF KUTUBXONASINI YARATISH - Yusupov Mirsaid Abdulaziz o'g'li; Orifjonova Osudaxon Farhodjon qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada dasturlash sohasida sinf kutubxonasini yaratish jarayoni, uning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Sinf kutubxonasi tushunchasi, uning dastur sifatiga ta‟siri, sinflarni yaratish va paketlash bosqichlari batafsil tushuntiriladi. Maqolada dasturchilarga kodni qayta ishlatish va loyihani modullarga ajratish orqali samarali dastur ishlab chiqish imkonini beruvchi sinf kutubxonalarining ahamiyati ko„rsatib o„tilgan. Shuningdek, sinf kutubxonalarining ta‟lim jarayonida qo„llanilishi va zamonaviy amaliyotdagi o„rni tahlil qilingan.