C# dasturlash tilida konstruktorlar, initializatorlar va dekonstruktorlar bilan ishlash - Yusupov Mirsaid Abdulaziz o’g’li; Mo'ydinova Shodiyona (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada C# dasturlash tilida obyektga yo’naltirilgan dasturlash (OOP) doirasida konstruktorlar, initializatorlar va dekonstruktorlarning mohiyati, ularning funksional roli va amaliy qo’llanilishi keng yoritildi. Konstruktorlar yordamida obyektlar boshlang’ich holatga keltirilishi, initializatorlar orqali kodni soddalashtirish mumkin bo’lishi, dekonstruktorlar esa obyektlarning oxirida tizim resurslarini tozalashda qo’llanilishi o’rganildi. Maqolada konstruktor, initializator, dekonstruktor tushunchalarining mohiyati, ularning qo’llanilishi va ahamiyati yoritildi. Konstruktor, dekonstruktorlarning afzalliklari, dasturdagi asosiy ro’llari yoritildi.