C# DASTURLASH TILIDA SHART OPERATORI VA UNDAN FOYDALANISH - Yusupov Mirsaid Abdulaziz oʻgʻli; Alisherova Gulmira Dilyorbek qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada C# dasturlash tilidagi shart operatorlarining nazariy asoslari, turlari va amaliy qo‗llanilishi haqida so‗z yuritilgan. if, else, else if, switch va ternary (?:) kabi operatorlarning sintaksisi, ishlash prinsipi hamda ular yordamida dastur mantiqini qanday boshqarish mumkinligi batafsil yoritilgan. Maqolada statistik tahlillar va dasturchilar o‗rtasidagi ommaboplik darajasi asosida tahlillar berilgan. Shuningdek, real hayotiy vaziyatlarga asoslangan misollar orqali mavzu yanada chuqur ochib berilgan.