Menejment samaradorligini oshirishda xalqaro tajriba tahlili - Otamurodova Marjona Rafiqjon qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada menejment samaradorligini oshirishda xalqaro tajribalar tahlil qilinadi. Dastlab, menejment nazariyasi va amaliyotining tarixiy rivojlanish bosqichlari ko‗rib chiqiladi. So‗ng, AQSh, Germaniya va Yaponiya kabi rivojlangan mamlakatlardagi menejment yondashuvlari, ularning asosiy tamoyillari va samaradorlikni baholash usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, Google, Toyota, Siemens kabi ilg‗or xalqaro kompaniyalar misolida zamonaviy menejment yondashuvlari o‗rganiladi. Xulosa sifatida, xalqaro tajribalarning O‗zbekiston sharoitida qo‗llanish imkoniyatlari va tavsiyalari beriladi.