O’Z JONIGA QASD QILISHNING OLDINI OLISHDA OILA VA OILA A’ZOLARINING AHAMIYATI - Abdullayeva Adolat Akramjonovna,; Abdullayeva Adolat Akramjonovna, (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
“Bolani yaxshi ko’rish bu-uni har qanday vaziyatda, har qanday omadsizlikda umidini yo’qotmasligiga, yorug’likni ko’ra bilishiga o’rgatish” degani. Ota ona uchun bola bir qarashda boshqarib bo’lmayotgandek, ularning fikri, ahamiyati ikkinchi darajaga o’tib qolgandek tuyulsa ham o’spirinning shaxs sifatida shakllanishida, jamiyatda o’z o’rnini topa olishida oilaning roli juda muhim ahamiyatga ega. Agar o’spirindagi yoshiga xos o’zgarishlarni oiladagilari tushungan holda qabul qilsalar, unga bo’lgan mehrlarini ko’rsata olsalar bola ko’chadan mehr, e’tibor qidirmaydi. Ming afsuski, bugungi kundagi ko’plab o’spirinlarning o’z jonlariga qasd qilishlarida oilaviy mojorolar eng asosiy sabablardan biri bo’lib kelmoqda.